'Hay que veeer', el rincón donde se guardan pequeñas experiencias compartidas para que el tiempo no las borre de la memoria.


Per que cal no oblidar els petits-grans moments en què escapem de la rutina i aquells amb qui els compartim.


diumenge, 13 d’abril del 2014

Les fonts d'Argentona i el Castell de Burriac

Data de la sortida 13 d'abril de 2014


Un altre cop, diumenge, un altre dia lluminós, una altre caminada pel davant, un altre objectiu per buscar...
Aquest cop conquerirem un castell, el de Burriac. Però, abans d’arribar-hi, anirem descobrint tot un seguit de fonts que “El Grup de les Fonts” esta recuperant.
I ens dirigim cap a Argentona, busquem l’Avinguda de Burriac, passem entre els seus arbres  i deixem el cotxe per començar a caminar.
L'Avinguda Burriac
Tot  just on s’acaba l’avinguda ens trobem amb la Font del Mig, situada en un recinte tancat, amb taules de picnic. Però no raja aigua.
La Font del Mig
Superem la porta de ferro i seguim pel Torrent de Burriac. No agafem el camí que va directe al castell si no que ens endinsem  pel corriol que recorre totes les fonts que s’han anat recuperant.
La primera que apareix és la Font de les Sureres, que deu el seu nom a les moltes alzines sureres que hi ha al seu voltant.
Font de les Sureres
Davant la font, un monòlit ens recorda que “l’aigua es vida”.
L'entorn de les fonts
Ens endinsem en el bosc d’alzines fins arribar a la font de l’esquirolet
Font de l'Esquirolet
I molt a prop
En la Font de l'Esquirol
Aquí hi ha un petit pont per passar per sobre del torrent.
Seguim caminant, i  ens acostem a la Font del grup, batejada així en homenatge al “Grup de les Fonts” que ha dedicat el seu esforç a recuperar les fonts d’Argentona.
La Font del Grup
A uns 100 metres d’aquí veurem la Font de Ferro. Emplaçada en una construcció artística que data de l’any 1994. L’aigua neix d’una mina i hem comprovat que és una mica gasificada.
La Font de Ferro
Des de l'interior de la Font de Ferro
I des d’aquí, anem a buscar una pista ample que ens conduirà al Castell de Burriac
A punt d'arribar al Castell
Aquí la pujadeta es deixa sentir. Comencem a trobar molts excursionistes, uns ja baixen i altres intenten arribar al cim, com nosaltres.
Quan ja estem molt a prop, veiem la torre de l’homenatge
La torre
I arribem al Castell de Burriac, situat sobre el turó de Burriac, en el terme municipal de Cabrera de Mar. Des d’aquí es divisa tot el Maresme.
Ja hem arribat
Restes del Castell
 
El Maresme des del Castell
En la capella
El Maresme, des de la capella
Una vegada hem visitat tot el recinte, tornem a agafar la pista ample de terra, de pronunciades pendents. Ara anirem deixant les fonts a l’esquerra i tornarem a buscar  el passeig de Burriac. Quan s'acaba la baixada, i com a punt i final, veurem la Font del Camí.
La Font del Camí
I ara, de tornada, tenint en compte on som, no queda altre que anar a fer la cervesa a l’Espinaler. És una temptació massa forta per ignorar-la.
Fins la propera!!
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada