'Hay que veeer', el rincón donde se guardan pequeñas experiencias compartidas para que el tiempo no las borre de la memoria.


Per que cal no oblidar els petits-grans moments en què escapem de la rutina i aquells amb qui els compartim.


dimecres, 26 de maig del 2021

Molt a prop

 23 Maig 2021 

Seguint coneixent una mica mes allò que tenim mes a prop, avui caminem fins a Sta. Perpetua de Mogoda.

Sortint des de la rotonda dels Bombers, vorejant la carretera, s’arriba fins a La Mogoda.

Aquest barri, origen de Sta. Perpetua esta format per una cinquantena de cases arrenglades al llarg de dos carrers. Construïdes a finals del segle XIX amb la finalitat d’albergar als treballadors de la residència dels senyors de Moguda comparteixen espai amb el castell de Can Taió. Cada casa te un petit hort.

El castell de Mogoda


El castell de Mogoda, situat entre la riera de Caldes, la carretera de Caldes i la línia de tren Mollet-El Papiol esta integrat per una masia fortificada, una capella i la cavallerissa. Actualment pertany a la Generalitat. A l’estiu es celebren els concerts de les Nits del Castell de Moguda.

Entrada al castell



Al costat del castell, la hípica i extensions de blat i civada amb daurades espigues que esperen la sega


Als voltants de Sta. Perpetua de Mogoda trobem Torreferrusa, la granja cinegètica on es recuperen i crien en captivitat rapinyaires.

I ens acostem al centre de la vil·la, al seu parc central, on destaca el llac artificial on es pot fer cable wakeboard, esport semblant a l’esqui aquàtic.

El llac del Parc Central

Buit de gent i amb l’aigua en calma, tortugues i nenúfars comparteixen espai.

Nenúfars

Dos tortugues

A la tornada cap a casa estirem el passeig inclouen l’espai de Gallecs a la nostra ruta i podem veure els camps dibuixant una quadrícula de colors. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada