'Hay que veeer', el rincón donde se guardan pequeñas experiencias compartidas para que el tiempo no las borre de la memoria.


Per que cal no oblidar els petits-grans moments en què escapem de la rutina i aquells amb qui els compartim.


dissabte, 1 de març del 2014

Porqueres (Les Estunes i els Bosc Eròtic)

Data de la sortida 1 de març de 2014


Després de dues setmanes d’inactivitat i, encara que les previsions meteorològiques eren de pluja, no fem gaire cas i programem visitar el bosc eròtic, una proposta en la nostra llista de deures des de fa temps i que ens encamina cap a Banyoles.
Però les previsions no han estat gaire encertades i el sol ens ve a saludar.
I, per aprofitar la sortida, des de Banyoles ens dirigim fins a Porqueres per trobar la ruta de la Puda i les Estunes. Situades dintre de l’Espai Natural de l’Estanys de Banyoles, en el sector sud.


L'Estany

La ruta de la Puda és un recorregut on trobarem la Font Pudosa (d’aigües sulfuroses), diversos estanyols, els aiguamolls de la Puda, la zona de cria de cigonyes, l’aflorament de travertí de les Estunes, amb el seu bosc d’alzines i roures.

Travessem alguns ponts de fusta

El dia promet

Estanyol petit d'en Montalt

Les Estunes és una elevació rocosa que presenta grans esquerdes verticals que, fins i tot, en alguns sectors son transitables. El paratge boscós posseeix un ambient molt peculiar i, per aquest motiu, ha estat un espai que ha motivat nombroses llegendes. De fet, els rètols indicadors tenen la figura d’una fada, inspirades a la Llegenda de les fades de les Tunes, recollida per Pere Alsias.

Dins d'una esquerda

Diu la llegenda que les fades, durant el dia s’amagaven de la llum entre les ombres de les esquerdes i les baumes, gaudint del cant dels ocells o dels jocs i entreteniments que s’enginyaven en el seu palau de pedra. Cap mortal les podia sorprendre, però en la foscor de la nit es podria entreveure la llum resplendent dels vestits delicats amb què guarnien la gentil bellesa del seu cos quan sortien a estargir-se a la claror de la llum de la lluna i les estrelles. I només aleshores, es manifestaven als vivents, ja ballant i emmirallant-se sobre les plàcides aigües de l’estany, ja entonant bells càntics als esperits dels boscos.

Plaques de travertí

El pas es fa difícil

Les fades ens indiquen el camí

Deixem a les fades en el seu paradís d’ombres i misteri i ens dirigim cap al Bosc de Can Ginebreda (el bosc eròtic), però el seu accés es fa a través d’una tanca que s’obre dipositant 3 monedes d’euro per cada persona. Això no ho teníem previst i no portem tantes monedes. Així que l’altre opció és anar a dinar i tornar a la tarda.

I, per dinar, provarem un menú de la cuina volcànica del Hostal “dels ossos”.

A l'Hostal dels Ossos

Ara sí, tornem cap El bosc eròtic de Can Ginebreda, obra de l’escultor Xicu Cabanyes. Es un museu a l’aire lliure on, la majoria de les escultures tenen un contingut eròtic.

Curiós accés al bosc

Aquest bosc, ple de pins i roures ha integrat en el seu paisatge les mes de 100 escultures de l’artista sense perdre el seu encant natural i salvatge.

No es poden posar portes al camp, però si candaus

A la porta del taller de Xicu Cabanyes


Intentem captar el sentit de cada escultura  i llegim el seu títol  per buscar les coincidències amb l’intenció de l’escultor.

Monument a la humanitat
Tan lluny i tan a prop

Cap de medusa

La cruada


Dona sense ànima

Dona desorientada

Bunker romànic
Taules de fòrnica

Vista des del punt mes alt del bosc

Els amants

Homenatge al llit
A cada punta de l'escultural llit hi ha representada el naixement, la mort, el sexe i el patiment.

Txernobil

A la puta desconeguda
Un llibre, a la Plaça del saber

El gran baldaquí

El peu espanyol

La fi del món

Ens sorprèn com pot ser d’agradable passejar entre els arbres, buscant en els seus racons les escultures amagades.
 

Un cor al vent

Entre els obstàcles sap trobar la sortida





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada