A la festa s’apunta la pluja sense haver estat convidada!! Però quants mes serem, mes riurem!!
A mal temps, bona cara |
I amb els intrèpids reporters, desafiant els amenaçadors núvols, redirigim l’objectiu inicial i fem de descobridors de castells.
No cal anar molt lluny per trobar restes d’història medieval. Sobre un cingle de pedra basàltica es manté encara el castell-fortalesa d’Hostalrich.
Un suau plugim va caient mentre fem el camí de pujada.
En arribar ens trobem el que havia estat un castell medieval que va
esdevenir en una fortificació militar de la època moderna, fins ben entrat el
segle XX.
De comiat, una passejada pels voltants
i treure el nas per l’abadia de Sant Martí.
Olor i color d'herba mullada |
Els murs |
Hostalrich als peus del castell |
Després va passar a ser propietat municipal i convertit en restaurant
durant 50 anys.
On va estar el restaurant durant 50 anys |
Actualment, forma part del patrimoni cultural i s’organitzen visites guiades
que, a través de les quals ens podem fer una idea del que era la vida entre els
seus murs.
Recreant la vida al Castell |
Recorrent la fortalesa |
Sense allunyar-nos gaire busquem els murs del Bell-lloc per guarir-nos
mentre ens cruspim un àpat a gust del cuiner. En Josep, erudit micòleg s’esplaia
en explicar-nos l’origen de cada producte i l’elaboració dels plats.
Al Bell-lloc |
L'abadia de Sant Martí |
Amb l'equip de reporters |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada