'Hay que veeer', el rincón donde se guardan pequeñas experiencias compartidas para que el tiempo no las borre de la memoria.


Per que cal no oblidar els petits-grans moments en què escapem de la rutina i aquells amb qui els compartim.


diumenge, 11 de maig del 2014

Entre el mar i el riu

Data de la sortida 11 de maig de 2014


Aquesta nit ha plogut, el dia desperta una mica ennuvolat, però confiem en que escamparà.
Seguim amb la vaga de pujades i busquem les rutes de muntanya sense pujar la muntanya. I això ens acosta al mar.

Recorrerem la costa barcelonina, des de la Mar Bella fins la desembocadura del riu Besòs.

Hem arribat d’hora, els xiringuitos de la Mar Bella comencen a preparar-se. Aquesta platja que havia estat oblidada es va recuperar amb la remodelació urbanística del 1992.


A la Mar Bella encara no han arribat els banyistes

La platja està solitària, alguns matiners passegen  per la sorra. Corredors en xandall ens avancen abans d’arribar a la Nova Mar Bella.

A la Nova Mar Bella

Les gandules també esperen

Veiem la tranquil·litat de mar a la nostra dreta i a l’esquerra, mes enllà de l’avinguda del Litoral, el Parc Diagonal ens convida a conèixer-lo. Inaugurat al 2002 i construït en els terrenys de la fàbrica Macosa, formava part de la transformació urbanística del litoral barcelonès en l’últim tram de l’avinguda Diagonal.

Parc Diagonal

Dissenyat per Enric Miralles, és un exemple de parc autosuficient. Per regar es fan servir aigües freàtiques.

La flora del parc

Les escultures expulsen aigua vaporitzada

Tornem a la vora del mar i superem el centre comercial Diagonal Mar per arribar fins el parc del Fòrum. Aquí el ciment es la parella de ball del mar


Aigua i ciment

Grans cubs de ciment conformen una piscina d’aigua salada en la què es practiquen esports. I una platja sense sorra acull alguns que volen començar a omplir de sol la seva pell amagada durant l’hivern.

Darrera l'original escultura, la piscina d'aigua salada
La gran placa solar al final de la zona Fórum

I, tot seguit, una mica mes enllà, arribem a la desembocadura del riu Besòs. Zona que ha passat de ser un clavegueram per on circulaven els residus de tota la indústria a ser un parc fluvial, amb la recuperació d’espècies que ja havien desaparegut de l’entorn.

La desembocadura del riu Besòs

Als nostres peus, l’aigua neta del riu i a l’altre riba les tres xemeneies de la tèrmica que des del 2011 està fora de funcionament.

Entre el riu i el mar

I, ja de tornada, passegem per la gespa, entre palmeres.

Sembla "Miami beach"

Arribem a la Plaça del Fòrum, ara plena de vida i activitat.

El vidre fa de mirall

I juguem amb els miralls

Tornant sobre els nostres passos, ara el paisatge ha canviat una mica. Les platges que abans eren buides ara són plenes de banyistes i para-sols, els caminets que les voregen plens de ciclistes, patinadors i vianants...

L'ambien estiuenc ens atrapa a tots

I, com la setmana passada, tornem a veure avions...

Activitats a terra, al mar i a l'aire

Hem fet una bona passejada. Aquests matins de bambes i motxilla ajuden a trencar amb el sedentarisme de la setmana. Canvien el nostre habitual escenari per un mes clar i lluminós. Obren el nostre pensament als altres i gaudim del “parlar per parlar”.

És la teràpia setmanal que ens fa deixar de banda els problemes personals, de treball, econòmics o de qualsevol altre índole que amaguen el nostre somriure.

Tot sobre la taula




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada