'Hay que veeer', el rincón donde se guardan pequeñas experiencias compartidas para que el tiempo no las borre de la memoria.


Per que cal no oblidar els petits-grans moments en què escapem de la rutina i aquells amb qui els compartim.


dissabte, 29 d’agost del 2020

El Clot de l'Infern i el Gorg Negre

 21 Agost 2020


Cal tornar als llocs per veure com cada dia la naturalesa els va canviant. Per veure com l’aigua dels rius no és  la mateixa que ja havíem vist. Per veure com la llum del sol no te la mateixa intensitat.

I aquests dies que la calor s’esforça en deixar-se notar, podem jugar a esquivar els raigs de sol amagant-nos sota els arbres i matolls, o buscant la riera a través del so de l’aigua.

Tornem al Montseny, a la riera de Riells i comencem la ruta des de l’abadia de Sant Martí de Riells, agafant la pista que hi ha al seu davant.

L’itinerari  no està gens indicat però es fàcil si seguim el curs de la riera. Sobre el silenci s’imposa la música de l’aigua que, com el cant de sirena, ens impulsa a seguir.



Al llarg de la ruta seran moltes les vegades que creuarem la riera fent equilibris sobre lliscoses pedres que l’aigua ha tornat vermelles.



Petits salts d’aigua van quedant enrere. 

 



Castanyers centenaris ens saluden





I absorbim la seva energia




Després d’una impressionant paret de pedra arribem al Clot de l’Infern. El seu nom enganya i amaga la realitat.



Petits gorgs i moltes pedres. I seguim pujant.




De tant en tant, mirem avall  i, en un clik, parem el temps, mentre l’aigua continua el seu incansable discòrrer.




I, ara sí, arribem al Gorg Negre.




Però encara queden forces i ganes d’anar mes amunt, allà on dos rieres uneixen les seves forces i es fonen en un sol cabal.


La riera de Riells

I el torrent de Can Bernat

Només tres persones s’han creuat amb nosaltres al llarg del nostre camí. Tres persones que, com nosaltres, han gaudit d’aquest matí d’agost entre el sol, el bosc i  l’aigua.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada